woensdag 15 september 2021

HUURDERS UIT BEIJUM, HEBBEN JULLIE RECHT OP €750 ?

 Ik wil samen met Jurrie Huisman van de SP zoveel mogelijk mensen bereiken die wel in het postcodegebied vallen van de mijnbouwschade regeling van €750, maar die niet huren via een coöperatie maar via een particulier of vastgoedmakelaar en die de €750 regeling daarom niet zullen ontvangen.

Mensen kunnen een mail sturen naar hulpdienstgroningen@sp.nl Jurrie Huisman zal deze mails doorsturen naar Sandra Beckerman, lid Tweede Kamer die dit dan kan aankaarten in het Parlement.
Bovenstaande tekst werd afgelopen weekend ingezonden door Beijumse Maria.

Dit naar aanleiding van het bijna twee weken geleden gepubliceerd bericht dat huurders in Beijum 750 euro krijgen, want aardbevingsgebied.

Maar daar schijnen dus weer haken en ogen aan te zitten...

Afbeelding links, aardbeving schade in Beijum.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ik wijs hierbij op het volgende bericht op de website van Stichting De Huismeesters, mijn verhuurder:


https://www.dehuismeesters.nl/over-ons/publicaties/nieuws/eenmalige-vergoeding-van-750-euro-voor-deel-van-onze-huurders-aardbevingsgebied/


Citaat:


"Deze vergoeding van de Rijksoverheid wordt in september door de woningcorporatie aan de hoofdhuurder uitbetaald. De huurders voor wie dit geldt, ontvangen in de week van 6 september een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de eigen woningcorporatie. Zij krijgen het bedrag voor 1 oktober uitbetaald."

en

“Subsidieregeling voor corporaties

De woningcorporaties hebben vanuit het bestuursakkoord bij de Rijksoverheid een subsidie aangevraagd voor de tegemoetkoming aan hun huurders en de verduurzaming, het onderhoud en de verbetering van huurwoningen in het aardbevingsgebied die niet in de versterkingsopgave van NCG zitten. Hiermee gaan de corporaties de komende drie jaar aan de slag. De eenmalige vergoeding van 750 euro voor huurders wordt ook uit deze subsidie betaald.”


Noot 1

Tot en met gisteren heb ik nog geen bericht van mijn verhuurder en de Rijksoverheid ontvangen. De Huismeesters is dus te laat met haar brieven aan haar huurders in de wijk Beijum. Dit vind ik zeer kwalijk. Ik wacht de post van vanmiddag af.


Noot 2

Een particuliere verhuurder, een huisjesmelker, een belegger of vastgoedmakelaar moet volgens mij wel ondertekenaar van bovengenoemd bestuursakkoord tussen de Rijksoverheid en de erkende woningbouwcorporaties zijn. Zo niet, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk toe dat huurders van non-corporatiewoningen recht hebben op deze 750 euro. Hoe triest dit ook is. Bovendien dient het te gaan om zelfstandige woonruimte (een eigen voordeur, keuken, douche en toilet).


Noot 3

Welke investeringen gaan de woningbouwcorporaties de komende drie jaren plegen in duurzaamheid?

In zonnepanelen op onze daken? De HR-combiketel in meerdere huurwoningen kan namelijk afgesteld worden op zonne-energie. Betere isolatie van onze woningen? Betere kozijnen met Hoog Rendement-glas? Dubbele beglazing in de slaapkamers? Spouwmuurisolatie? Vloerisolatie? Tussendeuren, die brandbestendig zijn?

Kees Huizenga zei

Zie verder dit bericht van OOG TV van vandaag:

https://www.oogtv.nl/2021/09/sp-particuliere-huurders-in-aardbevingsgebied-lopen-mogelijk-750-euro-mis-meld-je-bij-ons/


Op woensdagmiddag 15 september 2021 ontving ik de beloofde brief van De Huismeesters, gedateerd op vrijdag 10 september 2021. De partijenpost is gewoon te laat aangeboden aan postverwerker Cycloon. Daarom is deze brief niet bezorgd binnen week 36. Op het poststempel van Cycloon staat geen datum. Zeer opmerkelijk.

Deze brief is niet ondertekend door minister K.H. Ollongren en de directeur-bestuurder van De Huismeesters. Nee, er werd volstaan met het logo van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het logo van De Huismeesters. Ik heb vroeger geleerd dat een zakelijke brief altijd moet worden ondertekend. Een logo is namelijk geen handtekening!