donderdag 23 september 2021

NUNË EN DAVIT MOETEN IN GRONINGEN BLIJVEN "Een spandoek aan het hek is ook een beetje kwetsbaar, hij is naar binnengehaald zodat ik hem kan verfraaien zodat hij vanavond meegaat naar de Grote Markt."

Docente vanmiddag in basisschool Het Palet aan de Froukemaheerd, daar waar de kinderen Nunë en Davit, net als veel andere Groningse kinderen, naar school gaan.

Zie foto, het spandoek heeft weer heldere kleuren. Juf: "Schoolgenootjes die vanavond meelopen zullen speciale t-shirts gaan dragen ."

Hoe gaat het met de beide kinderen? Een beetje een open deur-vraag van deze blogger. Er kwam geen blij antwoord retour, begrijpelijk. Maar wel: "Het is goed dat we vanavond samen zijn."

Vanavond is er om 19.00 uur een demonstratie op de Grote Markt voor de beide kinderen die dreigen te worden uitgezet naar een land waar ze nooit zijn geweest, te weten Armenië.

Ze moeten terug, zegt het IND. Vreemd, deze blogger weet zeker dat je alleen naar iets of een plaats/land terug kan keren als je er ooit geweest bent. Maar dat is niet het geval. Sollen met kinderen heet dit.

Op de laatste dag van augustus was bijna Slimste Mens Bram Douwes namens Pownews in Beijum...voor de goede zaak.

Foto links en  echts, eerder op de middag. Er stond een busje van RTV-Noord voor de school, zal vast een item opleveren. Rechts, schoolkinderen fietsen weg. Kinderen...die een onbezorgde jeugd behoren te hebben. Zonder angst.

Foto beneden, even tanken aan de Ulgersmaweg. Er hangt een poster...
Groningen wil dat Davit en Nunë hier blijven.


 

 

Geen opmerkingen: