dinsdag 21 september 2021

"IK HOOP OP TIJD IN HET ZIEKENHUIS TE ZIJN"
"Ik heb een afspraak in het UMCG. Ik kom uit Bedum en wist niet dat deze doorgang geblokkeerd was. Ze bellen een taxi voor me, maar ik weet nou niet of ik op tijd kom voor mijn afspraak." 

Vanmiddag tegen twintig voor twee bij de Korrewegbrug. Bedumer in een handig karretje, het zal te maken hebben met een lichamelijke beperking (niet gevraagd). 

Mensen, er wringt iets rond de Korrewegbrug. Het lijkt wel alsof de wet van de jungle hier geldt, de survival of the fittest, en dat met een sociaal sausje er overheen. De gezonde (lichamelijk) mensen duwen hun tweewieler wel naar boven als ze van of naar Stad gaan. Maar mensen in een scootmobiel of rolstoel worden bij deze oversteek over het van Starkenborgh-kanaal dubbel afhankelijk gemaakt.

Zeker, er wordt dan een gratis taxi geregeld door een 'wachter' naast de loop- en fietsbrug (aan beide kanten). Daar was de dame rechtsachter mee bezig.

Maar wat een gedoe.

Bedumer: "Als ik hier terugkom moet er zeker weer een taxi gebeld worden, dat kost me nogal wat tijd."
Zijn vervoermiddel omhoog kruien over de zij-brug was en is niet te doen.

Er spelen geen economische belangen rond de brug, los van het feit dat een nieuw exemplaar geld gaat kosten.
Maar laat de mensen uit De Hunze en Beijum maar mooi met hun fiets over de loop-fietsbrug gaan. Zullen de gasten die hier over gaan wellicht denken.

Omwonenden willen een lage variant nieuwe Korrewegbrug. Hotemetoten (Bobo's) willen een hoge variant.

Gisteren in het nieuws, Nederlanders verliezen hun vertrouwen in de politiek.
Vreemd. 

En mijnheer Schuiling, burgemeester, op de dag van de crash in mei: nee, dit is niet voor iedereen lastig, dit is voor mensen met een beperking buitengewoon extra belastend. Video beneden.

Geen opmerkingen: