maandag 13 september 2021

MAANDAGOCHTEND (541)


Het gaat goed met de ontwikkeling rond corona, denkt deze blogger voorzichtig optimistisch.
De laatste aflevering van coronabeijum is al weer tien weken geleden gepubliceerd.

Zie foto boven, de boodschappen in de lokale AH mogen weer met (sleep)mandjes gedaan worden. Aan anderhalve meter houdt al bijna geen mens zich meer, een maatregel die ook gaat verdwijnen, en bij de Primera in Winkelcentrum Beijum kun je weer volop een los krantje kopen, een boek of iets anders uit het winkelaanbod. Zie foto links.

Gisteren gehoord, de voetbalstadions (Euroborg) mogen binnenkort ook weer vol lopen. Nu de evenementenbranche nog even weer vrij spel geven....

Parallel aan de oplopende versoepelingen zien we de oplopende onvrede onder een deel van de samenleving. Deze blogger heeft ook de buik vol van corona (wie niet?) maar hij zal zich nooit aan de extremistische tegenkant gaan begeven. Brullen over vrijheid willen, journalisten naar het leven staan, een complot achter covid zoeken. Doe even kalm aan zeg, vrijheid zit hoofdzakelijk in het hoofd.
Laten we hopen dat we de hele heisa rond de pandemie (die er volgens sommigen niet is) binnenkort kunnen afsluiten.
Iedereen ervaart deze periode op een geheel eigen wijze, deze blogger heeft zich het anderhalve jaar geen moment onvrij gevoeld. Degene die dat wel heeft ervaren moet misschien even de blik naar binnen werpen i.p.v. te ageren tegen beleidsmakers, virologen, journalisten, etc.

Even wat luchtigs ter afsluiting. Foto rechts, er staat al een paar maanden een bord t.h.v. het weilandje midden in Beijum waarop staat dat het 'Brandrode Rund' hier graast. Maar de laatste weken lopen er louter schapen op het weilandje.  Zie afbeelding rechts.

Schapen. Een veelgehoord scheldwoord tijdens anderhalf jaar corona. Wappies en schapen. Antivaxers en provaxers.

Het zou toch mooi zijn als er binnenkort een Wappie-Schaap evenement gehouden zou kunnen worden. Samen toasten, dansen, zingen, vrede sluiten. Elkaar knuffelen, zoenen. Aan het einde van het evenement, met duizenden bezoekers, een grote vuurwerkshow waarmee de polarisatie wordt weg geknald. Samen lachen om de kloof die achter ons ligt....


De wereld snakt naar vrede en harmonie.
Maar goed, het is weer gewoon een nuchtere MAANDAGOCHTEND op de Beijumer klei. En de realiteit is zoals altijd weerbarstig (al blijft dromen prettig).

Voor alle wappies en schapen een prettige en voor zover mogelijk gezonde nieuwe week toegewenst.

Geen opmerkingen: