maandag 6 september 2021

MAANDAGOCHTEND (540)Het blijft een zomer ergernis.
Beleven we prachtige nazomerdagen, ligt de Kardingerplas er verlaten bij.

Zie foto boven, gisteren eind van de middag gemaakt.

De oranje verticale strook onderaan het rechter bord geeft de oorzaak van de leegte aan. Blauwalg, zoals iedereen weet.
Het linker hoge bord kan wel weg, het heeft geen zin om anderhalve meter te propaganderen als er geen mens aanwezig is.

Maar goed, blauwalg in de Kardingerplas is op de Wereldschaal van Ellende natuurlijk totaal peanuts.

Om nog even bij de natuur te blijven, even van blauwalg naar bomen, deze blogger signaleert in Beijum weer de nodige bomen met een stip en rood-wit lint.

Zie foto rechts, grens Godekenheerd met de Isebrandtsheerd. Op het lint staat het doodvonnis: deze boom zal binnenkort worden verwijderd. het probleem met dit oudje is dat hij scheef groeit en tijdens een storm gevaarlijk kan zijn.

Foto links, op de energieheuvel staat een dode boom. Kan niet missen, geen bladeren hebben betekent overleden in bomenland.  Niet goed zichtbaar, maar ook deze boom draagt een groene stip en rood wit lint. Hier geen doodvonnis want de boom is al dood.

Foto beneden, naast Winkelcentrum Beijum. Geen idee of daar ook een boom heeft gestaan die weg moest. Zo wel, dan komt het wat cynisch over om het rood witte lint om het achtergebleven stompje te wikkelen. Of zal dat een waarschuwing zijn voor passerende automobilisten? Wie zal het zeggen.

De nieuwe week is weer begonnen, en blauwalg of dode bomen ten spijt: blijf allemaal mooi leven en voor zover mogelijk gezond.

Geen opmerkingen: