maandag 20 september 2021

MAANDAGOCHTEND (542)


 Gelukkig zijn we in Groningen.
Staat op promo billboards die onze Stad een nog florissantere uitstraling te geven.

Zie foto, langs de Emingaheerd.

Terzijde, de markering is daar na het nieuw teren van het wegdek weer terug, zebrapaden en middenstreep zijn weer helder zichtbaar op de nieuwe teerlaag. Zie afbeelding helemaal beneden.

Wat een luxe toch, goede wegen, onderwijs, huizen, uitstekende gezondheidzorg....ja, gelukkig zijn we in Groningen- Beijum.
Deze blogger is in redelijk wat buitenlanden geweest. Zes weken geleden bijvoorbeeld nog in Parijs. Wat een bedelaars, daklozen en armoede daar (afgezien van dat het een schitterende stad is).

Het voelt altijd geweldig om in het goed georganiseerde Nederland- Groningen-Beijum terug te komen. Dat er in dit verwende land ook zoveel onvrede en geklaag is, is voer voor psychologen. Tijdens deze corona lijkt het gejammer en geklaag nóg meer de kop op te steken.

Foto's rechts en links, niet alleen de Emingaheerd was aan een renovatie-beurt toe, bepaalde fietspaden in de wijk zijn dat ook.
Je kunt hier, foto, ter hoogte van de Galkemaheerd met een beetje pech al fietsend van het padje afraken.

Nou moet ondergetekende natuurlijk van de weersomstuit ook niet beginnen te jammeren. Of hier gaan klagen over de klagers en verongelijkten onder ons.

Positivisme en optimisme zijn immers sterkere gemoedstoestanden dan een jank- en blèr houding.
Het lijkt alsof je het in dit tijdsgewricht nooit goed kunt doen. Bezie je Nederland-Groningen-Beijum als positief, dan kun je door negatievelingen zomaar als 'deuger' worden gekwalificeerd.

Deugen als scheldwoord...., ja sommige mensen zijn wel erg van het padje. En maar zeuren over 'de politiek', over de coronamaatregelen, over immigranten, etc. En mensen uitschelden die zich positief opstellen.

De nieuwe week is weer begonnen, de week waarin de officiële herfst gaat beginnen.
Blijf vooral op het padje, en te-vreden zijn is nooit verkeerd. Laat het deugd doen dat je in Groningen woont en blief vooral voor zover mogelijk gezond.


Geen opmerkingen: