maandag 29 maart 2021

MAANDAGOCHTEND (525)Het hangt er nog steeds, anderhalve week na de verkiezingen. Even maandagochtend-filosoferen...en daar moet een sterke bak koffie bij. 
Waar-om-moet-je-kleur-be-ken-nen?
Poster hangt ergens in Beijum West. Zie foto boven.

Mag je je politieke stem ook voor je houden?

Als je niet voor BIJ1 bent en/of stemt...Beken je dan geen kleur? Spreek je je dan niet uit?
Zeker, racisme is een gruwel, en terecht lullig en onacceptabel dat als je soliciteert op een functie, waar dan ook, je op je achternaam afgewezen wordt. Not done.

Maar beken je alleen kleur, en spreek je je alleen uit, als je op BIJ1 stemt?
Komt een beetje drammerig en 'zo is het en niet anders' over. Zou mooi zijn als je in veelkleurig Beijum echt je eigen kleur zo mogen bekennen. Van politiek links tot rechts....een vrije eigen politieke kleur.

Maar goed, felicitatie voor Sylvana Simons en haar beweging.  Zetel in de Kamer. Al denkt de zelfverklaarde en eigen kleur bekennende trotse neger van Beijum het zijne over haar.

Foto links, ergens in de wijk, zin in vakantie hebben....zet je caravan op slot. 
Is ook een vorm van kleur bekennen, vertrouw op God, maar zet je caravan op slot.

Foto rechts, is willen sporten en fitnessen ook een vorm van kleur bekennen?  Wie zal het zeggen, het ziet er wat grijs en kil uit. Een fitness-apparaat. Wordt vanochtend weer door de Milieudienst opgehaald. 

De  laatste maandag van maart 2021 is begonnen. De wijk bekent meer en meer kleur, voorjaarsbloemen, knoppen aan bomen en struiken.
Laat deze blogger zich maar eens uitspreken, de natuur maakt geen onderscheidt tussen welke kleur mensen dan ook, het doet niet aan gelijkwaardig of niet gelijkwaardig. Het IS.

Nait soezen is misschien wel een der beste Grunninger opdrachten om de boel bijeen te houden.

Kop ter veur mensen, blijf voor zover mogelijk gezond en een prettige week toegewenst. En spreek je vooral niet teveel uit, dat is nog altijd zilver, terwijl zwijgen nog altijd goud is.

Enneh....kort nachtje gehad n.a.v. het ingaan van de zomertijd? Koalm aan.

Geen opmerkingen: