zaterdag 27 maart 2021

BEIJUM MIST EEN OPENBAAR URINOIR (twee?)"Sorry mijnheer, sorry mijnheer, sorry mijnheer."

Vanmiddag tegen drie uur, de blogger liep niks vermoedends door een steegje die de Isebrandtsheerd met de wijkring verbindt. Bijna bij de wijkring aangekomen stond ondergetekende plotsklaps oog en oog met een jonge man die met een forse straal zijn blaas op de straatstenen aan het legen was.

Blogger nuchter, in allerlei opzichten: ga je gang, ik wacht wel even.

Jongeman: "Dank u wel." Uitdruppelen, schudden, gulp weer dicht en verder lopen. Vast met een zeker gevoel van opluchting.

Zie het resultaat boven, kritiekpuntje van de blogger, had het niet even helemaal in de bosjes gekund?

Een mens kan gemakkelijk oordelen, bah, vies, hoort niet, schaam je. Maar wat nou als je hoognodig moet? Waar in Beijum kun je even plat gezegd gaan pissen? Kroegen dicht, geen openbare urinoirs.

Terzijde, de heren hebben het op dit gebied nog redelijk gemakkelijk, in het Groene Hart van de wijk, in Recreatiepark Kardinge, even om je heenkijken....en gaan met die banaan. Maar er zijn vast ook dames die wel eens met een volle blaas in en rond Beijum rondlopen of fietsen.

Kardinge? Enige tijd geleden stond daar een Familiediner-auto. Mensen, wat een bak. Mannetje stapt uit en leegde ongegeneerd zijn urinereservoir, zie afbeelding links. Ruim vijf jaar geleden reed de echte lange verwachtingsvolle wagen (zitten ze erin?) de Froukemaheerd te Beijum in, zie nog eens dit bericht

Foto rechts is sterk bijgesneden en geanonimiseerd. Op Beijumnieuws geen naming and shaming, ook niet op wildplas-gebied. Om de hoek bij de Lidl op West, als er van boven het nodige ingaat, dan moet er vanonder het nodige weer uit. Is gewoon een natuurwet mensen. Foto beneden, stukje fietspad ter hoogte van de benzinepomp. Valt niet echt op, maar zie de kruin van de wildplasser. Is in feite een verantwoorde plek, beter dan foto boven-mijnheer. Hier ziet niemand je, en je urine daalt direct naar beneden de klei in. Al zit rechts wel weer een kinderdagverblijf....

We bevinden ons in goed gezelschap, ook in De Hunze wordt wel eens wild geplast.

De kop van dit bericht luidt dat Beijum een openbare urinoir mist. eigenlijk twee, doe maar een op West...maar ook een op Oost.

Geen opmerkingen: