zondag 7 maart 2021

BEDELENDE DAMES NEGEREN DE AVONDKLOK

 "Ik heb geld nodig, mijn kind is ziek en heeft medicatie nodig."

 Het gaat al langer rond in de wijk, en deze blogger is er wat terughoudend in, want kwetsbare mensen die eerder hulp nodig hebben dan naming and shaming.

Maar tegen middernacht bij mensen aanbellen, tijdens de avondklok, daar schrik je toch van.

Een jaar of negen geleden reed er een scootmobiler rond met zielige bedel-verhalen, zie nog eens dit bericht

Zes jaar geleden belde een bedelende Afrikaanse man bij nacht en ontij bij mensen in Beijum aan, zie nog eens hier

Beijumer Floris werd afgelopen nacht 'bezocht' door een dame. Hij schrijft:

Ik begrijp inmiddels dat er twee vrouwen zijn die aanbellen en vragen om geld, dat deze vrouwen beide bekent zijn bij het Wij Beijum Team en dat het geld vooral bedoeld is voor drank of drugs. De verhalen die gebruikt worden zijn "geld nodig voor luiers" en "mijn kind is ziek en ik kan medicatie halen maar heb hier geen geld voor". Jammer dat dit gebeurt en dat deze mensen niet beter geholpen worden.
Gisteravond of eigenlijk vannacht, ging hier om 0:05 opeens de deurbel. Toen ik open deed stond er een vrouw op de stoep die vertelde dat haar zoontje ziek was en dat ze medicatie kon halen bij het Martini ziekenhuis maar dat ze van weekgeld moest rondkomen en dit dus niet kon betalen en of ik misschien kon helpen. Nou ben ik meestal geen contant geld in huis dus ik kon haar niet helpen.
Toen ik dit aan een vriendin van mij vertelde die in de Galkemaheerd woont (zelf woon ik in de Bentismaheerd) vertelde zij mij dat een tijdje geleden iemand bij haar aangebeld had met hetzelfde verhaal. Na het uitwisselen van een omschrijving van deze vrouw jaren wij sterk de indruk dat het om dezelfde vrouw ging.
Ik geloof best dat je een keer midden in de nacht naar het ziekenhuis moet voor medicatie maar dat dit meerdere keren achter elkaar gebeurt in enkele weken tijd en dat je dan gaat aanbellen bij mensen om om geld te vragen komt mij toch een beetje vreemd over.
Ik ben dus nieuwsgierig of andere mensen in Beijum dit ook hebben meegemaakt de laatste tijd? En of mensen weten of dit verhaal waar is of dat deze vrouw om andere redenen om geld vraagt aan mensen?

Naschrift, de dames, samen of apart, schijnen deze truuk vaker te gebruiken.

Geen opmerkingen: