woensdag 10 maart 2021

BEIJUMBLOGGER MEETS DIRECTEUR SIKKOM

 

Meestal komen we elkaar tegen op internet.

Even wat informatie uitwisselen. Beetje plagen hoort er ook bij, je kunt hem zo mooi op de kast krijgen. Maar zoals zovaak, je kunt elkaar soms beter in real live tegenkomen, eev'n in de oog'n kiek'n. Mails, reacties op Facebook, of waar dan ook, het zorgt maar al te vaak voor onnodige misverstanden en/of irritaties.

Gistermiddag tegen vijf uur. De blogger moest voor iets even in de buurt van de Korrewegbrug zijn. Het doet er niet toe waarvoor, maar hij fietste erheen en hij liep terug. 

Daar dook opeens een wandelaar op. Willem Groeneveld, directeur en journalist van Sikkom. Eev'n teut'n. Over steeds meer oplopende  bedreigingen richting journalisten, iets waar ondergetekende helaas ook over mee kan praten. Over politiek, waar op te stemmen? Een geboren Muzzeknoalster en een geboren Bedumer, Grunn dus, provincie. De Muzzeknoalster probeerde een paar keer in het Grunnings over te gaan, maar daar ging Bedum niet in mee. Voelen ze zich in die contreien soms wat verheven? Zo van wij zitten richting het Hoge Land? Wie zal het zeggen.

Wat doe je hier Willem? Waarom loop jij hier rond? Was een beetje een achterdochtige vraag, het is natuurlijk mooi dat Sikkom, stadsblog, maar het gebied rond de Korrewegbrug hoort toch een beetje bij het jachtgebied van deze Beijumblogger (de lezer zou in real live een knipoog zien...). Er kwam een eerlijk antwoord: "Ik moet een beetje aan mijn conditie en gewicht denken, ik heb sinds kort een stappenteller en daarmee loop ik heel wat af."

Hoe dingen samen komen, deze blogger heeft sinds een week een teller op zijn smartphone. Op vrije dagen tracht hij zoveel mogelijk in beweging te blijven. Voor de lockdown sportte hij drie keer per week bij DijkmanSport. Het buikje groeit, de snacks zijn lekker, en het weekend-pilsje evenzo.

Altijd leuk om Willem tegen te komen, op de reactie-mogelijkheid onder de Sikkom-aankondigingen op Facebook kan hij soms wat gelijkhebberig over komen, maar in real live is hij gewoon een enorm aardige vent. En ga er maar vanuit dat deze blogger daar gelijk in heeft. Hem even op de foto zetten, nou ja, waarom niet even solidair samen? Zie het resultaat rechts.

Willem liep met zijn stappenteller terug meer richting het westen van de Stad, alwaar hij ergens woonachtig is, de blogger liep met teller het Heerdenpad over naar de wijk waar hij thuishoort (ca 1500 stappen, 100 calorieën). 

Sportieve heren, zogezegd.

Augustus 2019 op Noorderzon.

1 opmerking:

Han Borg zei

Snoetfroet Johan...