woensdag 17 maart 2021

MENSEN, BEIJUMERS, GA STEMMEN!Daar sta je dan.

Met een stembiljet die over de hele breedte maar net in een stemhokje past.

Zie foto boven.

Mét een rood potloodje in de hand. En die zullen vanavond in grote getalen in de Nederlandse huiskamers liggen. Als aandenken aan de wonderbaarlijke verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2021.

Wonderlijk, want corona, en alle maatregelen die daaromheen zijn georganiseerd om de verkiezingen zo veilig en gezond mogelijk te laten verlopen.

Deze blogger liep tegen twee uur vanmiddag even naar de vier stemlokalen die in Beijum Zuid en midden liggen.

Alleen het Trefpunt in meer Noord bezocht hij niet.

Wat heet bezoeken, bij het Heerdenhoes en De Bron ging hij niet naar binnen, wel even buiten een foto maken.

Wel even de rondgang door de sporthal en de gymzaal gemaakt. Op de laatste locatie bracht deze blogger zijn stem uit.

Terzijde, wat een feestelijk moment eigenlijk, dat je in het vrije mopperland Nederland je stem mag en kan uitbrengen. Ja, dictatuur-schreeuwers, dat kan en mag in menig land op aarde niet...

Foto boven nog even, vlak voor het moment suprême. Waar op te stemmen?

Dat staat vanzelfsprekend iedereen vrij. Maar de blogger steekt niet onder stoelen of banken waar hij nóóit op zou kunnen stemmen. 

In elk geval niet op een man met zijn 'partij' die iedere politieke tegenstander al jaren verrot scheldt, en dan gaat zitten jammeren dat hij niet mee mag regeren. U weet wel, die elitaire man die al jaren tekeer gaat tegen 'de elite' en tegen een mevrouw die wél verantwoordelijkheidsgevoel laat zien en haar een verrader noemt. Daar gaat niemand mee samenwerken, alsof je een sollicitatiecommissie gaat uitschelden en vervolgens verongelijkt opmerkt dat je er niet mag komen (mee)werken. 

En dan heb je nog die andere mijnheer, die het land graag naar de (gezondheids-) afgrond wil leiden door corona een griepje te noemen, en de afgelopen dagen met zijn complotkaravaan door het land trok om gedwee volgende zieltjes te winnen. En laten we nog meer gas gaan winnen uit de Groningse bodem, wat maken de angst, onzekerheid en wanhoop van die domme Groningers ook uit, als ze maar op mij stemmen....denkt de gek vast. Let maar op, bij een tegenvallend resultaat is er vast 'fraude' gepleegd...

Opvallend, en het zal met corona te maken hebben, bij de ingang van alle stemlokalen staan of zitten een of meerdere mensen met hesjes aan die de stemgerechtigden instrueren waar langs te lopen, even een mondkapje op te doen..,

Alvast voor de mensen die nog gaan stemmen, de gymzaal is bij uitstek het drukst bezochte stemlokaal in de wijk, een wachtende rij tot buiten (ca 14.00 uur in elk geval). Geen wonder, het nabij gelegen Winkelcentrum Beijum is altijd het drukste knooppunt in de wijk 

De Sporthal is ook redelijk druk, het rustigste alternatief lijkt De Bron, midden in de wijk. Wellicht het Trefpunt ook.

Zie foto's, opvallend, je moet als je in de gymzaal of sporthal gaat stemmen door de kleedkamer heenlopen.

Beneden links, het is geen rij, stemmers liepen rustig De Bron binnen. Rechts beneden, opvallend, een mijnheer was reeds in zijn eentje stemmen aan het tellen. Sporthal Beijum. De blogger kent de procedures niet, hij ging er vanuit dat je dit met meerdere mensen na sluitingstijd ging doen. 

Mijnheer wilde wel frank en vrij op de foto, het zal wel een gegronde reden hebben.

Mensen, ga stemmen. En anders, zeur niet zo.

Reeds benoemd, de Beijumborg gaat vanavond om 21.00 uur online.

Update 16.40 uur...erg druk bij de gymzaal...


Geen opmerkingen: